top of page

Lake Avenue Hotel
Puket | Tajland

 

Kategorija 
Program 

Tema 
Godina 
Površina 
Status 
Saradnici 


 

Ugostiteljstvo
Hotel & Spa
Stene
2020
16200m2
Izvedeno
MQ Studio


 

Kako osmisliti i kreirati savremeni Hotelski brend na Tajlandu bez narušavanja ili banalne interpretacije lokalnog konteksta? Inspiraciju pronađenu u jedinstvenim formacijama krečnjačkih stena koje okružuju ostrvo Puket, interpretirali smo kroz savremeni jezik arhitekture.

Tokom procesa identifikacije arhitektonskih kvaliteta stena, otkrili smo da su ove, u oblikovnom smislu, tektonične krečnjačke formacije obrasle bujnom vegetacijom koja raste od vrha do dna litice formirajući nešto nalik terasama ili balkonima. Štaviše, ova mala kamena ostrva su dom raznim vrstama ptica, koje vešto prepuštaju svoja gnezda sa ivice litice u cilju privremenog boravka. Ovo nepredvidivo istraživanje nas je dovelo do čudne, ali zanimljive analogije sa gostima, čiji dolazak, boravak i odlazak iz hotelskih soba/gnezda, metaforično podseća na ptice. Navedeni zaključak istraživanja, rezultirao je temom projekta sa ciljem izgradnje hotela sa kontekstualnim identitetom i karakterom koji pretenduje da postane jedinstvena destinacija za odmor i uspešan biznis model. Svakom gostu je omogućeno suptilno i nezaboravno iskustvo kroz prostornu seriju lokalnih priča i narativa pretočenih u sofisticirane hotelsko – ugostiteljske sadržaje.

Hotelski kompleks se sastoji od dva glavna volumena povezana pristupnim dvorštem i koridorom koji vodi ka glavnoj recepciji. Na putu ka recepciji, gost prolazi kroz različite prostorne atmosfere. Bazen i bar, okruženi salonima i ležaljkama, smešteni su u srcu hotelskog kompleksa, što ovu zonu čini aktivnom i prometnom tokom celog dana i večeri. Postoje tri glavne kategorije soba, koje su dalje podeljene da bi se ispunile različite potrebe i zahtevi gostiju.

bottom of page